Koninklijke Kunst

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 18:26

De Oranjes in de kunst

Beatrix was een kunstminnende koningin. Zij liet verschillende portretten van zichzelf maken door bekende Nederlandse kunstenaars. Maar dit is nou net een portret waartoe zij géén opdracht had gegeven.

In 1984 Andy Warhol bewerkte een officieel portret van koningin Beatrix met tekenlijnen en kleurvlakken, net als hij al eerder met een portret van Marilyn Monroe had gedaan. Er kwamen zeefdrukken in vier verschillende kleurversies. Ze maakten deel uit van de serie Reigning Queens; een serie met alle regerende vorstinnen van dat moment.

Koningsdag komt eraan. Voor mij een reden om een kunstlezing over de Oranjes te maken. Ik vertel over de geschiedenis van de Oranjes. Van Willem de Zwijger tot aan WA en Maxima. Wie waren ze, hoe zijn ze afgebeeld, wat was en is hun relatie tot kunst. Een lezing voor Oranje-fans én voor kunstliefhebbers. Een hit in zorgvilla’s.

Dit is een blog van Heleen Niele. Ik geef kunstlezingen aan ouderen. Activiteit voor senioren

Lezingen over kunst speciaal voor senioren. Prikkelend en vermakelijk. Cognitief en visueel. Activiteit in culturele centra, woonzorgcentra en ouderenzorg.

Je kunt me boeken voor lezingen op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen.

Doorgaans om 11 uur, 15.30 uur en 19 uur.
Regio Amsterdam - Utrecht - Almere - Amersfoort.

Klik hier voor meer info over mijn kunstlezingen.